top of page

​In het 4de jaar van de opleiding industrieel product ontwerpen hebben wij naast ons afstudeerproject ook nog een ander project lopen.
Voorgaande jaren waren dit een scheerapparaat en een kruimeldief.
Maar dit jaar is het aan ons om een Broodrooster te gaan uitwerken.
Hierbij hebben wij een ontwerp van een broodrooster gekregen en een functie hoe hij wordt geopend.
Hierbij waren er 3 ontwerpen en 7 functies.
Wat betekend dat iedereen in de klas een compleet ander product krijg op het einde.
Hieronder staat het ontwerp en de functie die ik hierbij heb gekregen.

Een aantal onderdelen moeten gebruikt worden uit een bestaande broodrooster
Hieronder de foto's van deze onderdelen

07-09-2016
Vandaag heb ik een gesprek gehad met Jan-Willem in verband met dat ik een aantal vragen had over het design van de broodrooster.
De eerste vraag was of het systeem ook verticaal mocht zijn in verbad dat dit dan mooier in het design zou passen.
hier was het antwoord dat hij dat liever niet wou omdat het idee juist was dat je het brood in een bakje legde.
Mijn volgende vraag was of het ook een lade mocht zijn waar je het brood inlegt of dat het perse 3 lossen delen moeten zijn die los van elkaar schuiven.
Dit hoefde niet en het mocht ook een lade worden.
Mijn laatste vraag was of de verhoudingen moesten kloppen.
Dit gaf hij in het gesprek al zelf aan dat ik alle verhoudingen van het ontwerp mocht aanpassen.
Verder gaf hij me ook de tip dat hij niet perse in de lengte richting hoeft open te schuiven maar dat dit ook in de breedte mocht

configuratie

1

2

3

22-9-2016
Vandaag heb ik met Edwin gesproken over mijn eigen project en over mijn eigen project en over het broodrooster Project: Ik moest rekening houden dat ik niet te veel onderdelen ga gebruiken
Opening systeem. Omdat met meer onderdelen er meer mis kan gaan, duurder is, en meer bevestigings punten nodig hebt. Zelf zag ik een probleem dat waneer eer kruimels van het brood vallen dat ze dan op het verwarmings element vallen. Vandaar dat ik bij detweede configuratie de verwarmings platen onder schuin heb gemaakt. Alleen wou ik nog testen onder welke hoek de kruimels eraf rolden. Edwin vond het heel goed idee om hier test modelletje voor te maken. Alleen zag ik dan het probleem dat de warmte bron dan op de ene plaats verder van het brood af was als op de andere plaats. Edwin stelde voor om van dik naar dun te doen maar dan zou hij op 1 punt maar heel warm worden en de rest bijna niet. Vandaar dat ik met het idee kwam om ze aan de enekat het draad dichter op elkaar te doen als aan de andere kant. Wel heb ik de ruwheid nodig van het warmte element om goed te kunnen testen onder welke hoek het eraf rolt. Volgens Otto was de ruwheid ongeveer Ra 3.2.

29-9-2016
In verband met dat Edwin ziek was heb ik een gesprek gehad met Jan-Willem over mijn project.
Broodrooster: Hij vond het inderdaad een beter als ik het ontwerp een kwart slag zou draaien. Maar hij vond dat het ontwerp dan aan de voorkant en aan de achterkant symmetrisch zou moeten zijn. Ook zou hij dat ik moest stoppen met het maken van een test opstelling en aan moest houden dat er horizontale elementen in kwamen. Wel moest ik hiervan de configuratie verbeteren.

4-10-2016
Vandaag heb ik een gesprek met Jan-Willem gehad over mijn opzet en modelletje van me broodrooster. Jan-Willem vond hem in breedte en in de lengte te groot. Dus heeft hij bepaald dat 1 printplaatje aan de onderkant moet komen en de andere aan de bovenkant. Die aan de bovenkant kan problemen opleveren in verband met dat warmte opstijgt. Hier moet ik later een oplossing voor vinden. Ook was hij niet te vrede over het ontwerp omdat het aan de voor en achtkant het zelfde eruit moet komen zien qua vorm.

4-10-2016
Vervolgens heb ik dit aan gepast en een nieuw modelletje gemaakt ter vergelijking. Dit was meer wat hij bedoelde. Maar ik moest wel kijken of aan de voor en achterkant een inham kon komen zodat het lijkt alsof de broodrooster op poten staat. Dit kan maar er moet wel rekening gehouden worden met het printplaatje van het klik systeem.

bottom of page